Menu Sezon 2023
Zupy
1. Krem z brokula, pora i ziemniaka olej truflowy
2. Dall -zupa z soczewicy jogurt .kolendra
3. Krem szczawiowy kruszonka z kaszanki, jajko
4. Pokrzywowa z ziemniakami i jogurtem [sezon wiosenny]
5. Krem wędzony pomidor z bazylią
6. Batat i gruszka olej dyniowy pestki dyni
7. Krem szparagowy croutons czosnkowy
8. Krem z dynu, marchewki masło orzechowe
Przystawki
1. Szparagi [w sezonie]
2. Panna Antipasti -mix przekąsek
3. Sałatka sezonowa
4. Rillettes z makreli, ogórek piklowany, crostini
5. Sufflet z sera cheddar mango chutney
6. Blin gryczany śledź, jabłko, śmietana
7. Panna cota szparagowa, synka westfalska, sałata
8. Mus z wędzonego pstrąga sałatka ogórka
Dania Głowne
1. Noga z kaczki confit risotto sezonowe
2. Pierś z kaczki marynowana w kardamonie i miodzie ziemniaki gratin
pure z warzyw korzennych, marmolada z. pomarańczy
3. Polędwica wieprzowa, tagliatelle, sos kremowy, śliwka
4. Policzki wieprzowe kopytka z, batata i szatwii warzywa sezonowe
5. Grillowana pierś z kurczaka kremowa polenta z grzybami, zioła
6. Schab (sous vide) w pięciu smakach ziemniaki pure z kaszanką grillowane warzywa
7. Filet z karmazyna gniecione młode ziemniaki z ratauj
8. Filet z pstrąga z sumakiem, pomarańczą orientalna mizeria, ziemniaki
Desery
1. Crem brule
2. Panna cota
3. Eton mess
4. Trufla czekoladowa