Menu Sezon 2022

Zupy

1. Krem z brokuła, pora i ziemniaka

2. Pikantna zupa z marchwi i soczewicy

3. Zupa z batata, gruszki, pieczone pestki dyni z olejem dyniowym

4. Szczawiowa z kruszonka z  jajka i boczku

5. Krem z wędzonego pomidora z bazylią i mascarpone

6. Krem z groszku na wędzonce i z musztardą

7. Zupa fasolowa z chorizo, prażony sezam, rozmaryn

8. Krem ze szparagów

Przystawki

1. Szparagi sezonowo

2. Suflet z sera cheddar z chutney

3. Bliny gryczane, śledź, kwaśna śmietana

4. Mus z wędzonej ryby, ogórek piklowany

5. Anti-pasti

6. Panna cota szparagowa, kiszona cytryna, crostini

Dania Głowne

1. Schab w pięciu smakach [ sou vide] gratin z warzyw korzennych, pure z groszku, śliwka

2. Policzki wieprzowe, kopytka szupinkowe, pure z buraka i rabarbaru, pieczona cebula cukrowa

3. Noga z kaczki konfitowana, risotto sezonowe

4. Pierś z kaczki w miodzie i lawendzie, tarta cebulowa, pure z pietruszki, pieczona marchew

5. Grillowana pierś z kurczaka, pure z kukurydzy z boczkiem, sezonowe warzywa

6. Polędwica wieprzowa w orientalnej marynacie, gnieciony seler, karmelizowana dynia

7. Filet z pstrąga marynowany w sumaku, pomarańczy i mięcie, gniecione młode ziemniaki, sałatka z ogórka

8. Fish cake , sałata ze słodkim majonezem z chili

9. Grillowana biała kiełbasa, pure ziemniaczane ze śmietaną, sos cebulowy, marmolada z czerwonej cebuli, sałata

Desery

1. Crem brule z owocami sezonowymi

2. Panna cota z ogórka z truskawkami

3. Eton mess, beza, śmietana , owoce

4. Trufla czekoladowa

5. Sernik z woda różaną i truskawkami