Menu Sezon 2023

Zupy

1.  Krem z brokula, pora i ziemniaka olej truflowy

2. Dall -zupa z soczewicy jogurt .kolendra

3. Krem szczawiowy kruszonka z kaszanki, jajko

4. Pokrzywowa z ziemniakami i jogurtem [sezon wiosenny]

5. Krem wędzony pomidor z bazylią

6. Batat i gruszka olej dyniowy pestki dyni

7. Krem szparagowy croutons czosnkowy

8. Krem z dynu, marchewki masło orzechowe

Przystawki

1.  Szparagi [w sezonie]

2. Panna Antipasti -mix przekąsek

3. Sałatka sezonowa

4. Rillettes z makreli, ogórek piklowany, crostini

5. Sufflet z sera cheddar mango chutney

6. Blin gryczany śledź, jabłko, śmietana

7. Panna cota szparagowa, synka westfalska, sałata

8. Mus z wędzonego pstrąga sałatka ogórka

Dania Głowne

1. Noga z kaczki confit risotto sezonowe

2. Pierś z kaczki marynowana w kardamonie i miodzie ziemniaki gratin

pure z warzyw korzennych, marmolada z. pomarańczy

3. Polędwica wieprzowa, tagliatelle, sos kremowy, śliwka

4. Policzki wieprzowe kopytka z, batata i szatwii warzywa sezonowe

5. Grillowana pierś z kurczaka kremowa polenta z grzybami, zioła

6. Schab (sous vide) w pięciu smakach ziemniaki pure z kaszanką grillowane warzywa

7. Filet z karmazyna gniecione młode ziemniaki z ratauj

8. Filet z pstrąga z sumakiem, pomarańczą orientalna mizeria, ziemniaki

Desery

1. Crem brule

2. Panna cota

3. Eton mess

4. Trufla czekoladowa